Kikerter bakeblanding egner seg godt til rundstykker, focaccia og brødbakst. Den er en god base for innblanding av linser, bønner og frø. For saftigere bakverk, kan du blande inn raspet gulrot.

  • Turlapper av kikerter bakeblanding

    Ingredienser:

    1 l rismelk

    3 egg

    200 g kikerter bakeblanding

    60 g valnøtter

    60 g gresskarkjerner

    1 ts kardemomme

    1 ts bakepulver

    Litt salt

    -

    Slik gjør du:

    Bland 3/4 l melk med melblandingen, valnøtter , gresskarkjerner (grovhakket), kardemomme, bakepulver og salt. Rør om og la den hvile litt. Bland i resten av melken. Stekes på takke eller i stekepanne. Stekes i smør om nødvendig.

    Serveres med litt syltetøy.

  • Saftig brød med bønner og valnøtter av kikerter bakeblanding

    (2 brød)

    Ingredienser:

    130 g kikerter bakeblanding

    515 g rismel

    153 g tapioka bakeblanding

    1 boks med "Go Green» hestebønner

    166 g raspet gulrot

    1/2 ts salt

    1/2 ta malt chili

    50 g gresskarkjerner

    50 g valnøtter

    1 dl rapsolje

    7 dl vann

    1 pk gjær

    -

    Slik gjør du:

    Bland mel og bakeblandinger i en mikserbolle. Skyll bønnene og mal dem i en kvern (eller stavmikser). Rasp 2 gulrøtter og ha bønner og gulrotrasp i melet. Rist gresskarkjerner i en stekepanne. Mal de i en kvern sammen med valnøttene. Ha salt og chili oppi melblandingen. (Om du ikke har kvern, kan de kuttes i små biter med kniv).

    Varm opp vann til den er fingerlunken og bland i olje og gjær. Væsken helles oppi det tørre og eltes med elteklo i 8 minutter for deretter på full speed i 2 minutter. Ta deigen på bakeplate, del den i 2. Form to brød som legges  i brødform.

    Stekes i 45 - 60 minutter på 200°C (avhengig av ovnen er med eller uten varmluft).

    Avkjøl på rist.

  • Banankake med dadler av kikerter bakeblanding

    Ingredienser:

    3 medium modne store bananer + 1 ekstra banan

    2 ss lønnesirup

    2 ts vaniljeekstrakt

    0,6 dl vann

    4 ss olivenolje

    180 g kikerter bakeblanding

    25 g linfrø

    2 ts bakepulver

    1,5 ss kanel

    1/4 ts salt

    1/2 ts chilipepper, eller 3/4 ts cayennepepper

    4 ferske  eller 6 tørkede dadler

    50 g valnøtter

    -

    Slik gjør du:

    Mos 3 store bananer sammen med lønnesirup, vaniljeekstrakt, vann og olivenolje (bruk blender eller stavmikser).

    Bland i egen bolle mel, linfrø, bakepulver og krydder.

    Skjær dadlene i biter, spar litt pynt til å ha oppå kaken. Skjær den ekstra bananen i biter.

    Bland alt sammen i en bolle til røren er jevn (trenger ikke mikser). Ha blandingen oppi en brødform med bakepapir.

    Skjær dadler og bananer i biter, og bland de inn i blandingen. Spar litt dadler til pynt til å ha oppå kaken.

    Stek i 15 - 20 minutter på 180°C.

  • Proteinrundstykker av kikerter bakeblanding

    Ingredienser:

    563 g kikerter bakeblanding (= 1 pk)

    230 g hestebønner (= 1 boks Go green, serveringsklar)

    228 g grønne linser (= 1 boks Go green, serveringsklar)

    1 dl raspet gulrot

    1 dl ristede gresskarkjerner

    1/2 ts chilipulver

    1 dl rapsolje

    7 dl vann

    1 pk gjær

    0,5 g salt

    -

    Slik gjør du:

    Ha kikerter bakeblanding i en mikserbolle. Skyll hestebønner og linser i et dørslag. Ha de i en bolle og mos bønner og lineser med stavmikser. Finrasp gulrot. Ha gresskarkjernene i en panne uten smør på middels sterk varme til de er litt gyldne. Avkjøl. Ha bønner, linser, gulrot og gresskarkjerner, pepper og salt i melet.

    Varm opp vann til 37 C. Hell oppi olje oppi og rør ut honning og gjær i vannet. Væsken blandes i det tørre. Elt med elteklo i mikser i 8 minutter på lav hastighet, for så på høy hastighet i 2 minutter. Ta deigen ut på bakeplate og rull den til en tykk pølse. Del den opp i passe emner og rull rundstykker som settes på bakepapir på bakeplate. Brettet heves over varmt vann i oppvaskkummen 1/2 t. Ta litt vann i en panne nederst i stekeovnen for å få en fin overflate på baksten. Stekes på 200°C i en 1/2 t.

    Disse rundstykkene egner seg godt til matpakkemat eller til suppe.

  • Gulrotkake av kikerter bakeblanding

    Ingredienser:

    4 egg

    3 dl sukker

    3 dl kikerte melblanding

    2 ts kanel

    2 ts natron

    1 ts vaniljesukker/pulver

    1, 5 dl ekstra jomfru olivenolje

    4-5 finrevne gulrøtter

    -

    Glasur:

    100 g melkefritt margarin (f. eks F. eks. Soft Flora spesial uten melk og soya)

    1 ts vaniljepulver

    400 g melis

    7 ss vann

    4 ts sitronsaft

    -

    Slik gjør du:

    Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett forsiktig alt, bortsett fra gulrøtter og olivenolje. Vend inn finrevet gulrot. Tilsett oljen til slutt. Ha røren i en smurt, rund bakeform (24 cm i diameter) eller bruk bakepapir. Stekes på 180°C i 55 - 60 minutter. Benytt en kniv og stikk i midten av kaken for å se om den er ferdig. Den skal være tørr når den trekkes ut.

    Rør margarinen luftig og tilsett så vanilje og melis vekselvis med vann. Smak til med sitronsaft. Pynt kaken.

  • Rundstykker med oliven og frø av kikerter bakeblanding

    Ingredienser:

    1 pose Kikerter bakeblanding

    7 dl vann

    1 dl olivenolje

    50 g gjær

    1/4 ts honning

    15 g linfrø

    30 solsikkefrø

    35 g grovhakkede hasselnøtter

    25 g grovhakkede oliven

     -

    Slik gjør du:

    Hell posen med bakeblanding i en bolle. Ha linfrø og solsikkefrø i det tørre. Grovhakk oliven og hasselnøtter og ha det sammen med linfrø, solsikkefrø i det tørre.

    Varm opp vann til 37°C. Bland fersk gjær, honning og olje i det lunkne vannet og rør til gjæren er oppløst. Hell væsken i bakeblandingen. Rør med elteklo i mixer på lav hastighet i 8 minutter. Sett deretter mixeren på hurtig hastighet i 2 minutter. Ta litt mel på bakeflaten og kna deigen og rull den ut til en stor pølse. Del i 8 - 10 emner og rull ut til rundstykker.

    Settes på bakepapir på bakeplate og heves over varmt vann i oppvaskkum med klæde over i 1 t.

    Stekes i forvarmet ovn på midterste rille på 200°C i 20 - 25 minutter.

  • Foccacia av kikerter bakeblanding

    Ingredienser:

    1 pose kikerter bakeblandng

    1 pakke fersk gjær (50 g)

    1 ts honning eller agavesirup

    1/2 ts chillipulver

    7 dl kaldt vann

    1 dl olivenolje

    Hele oliven

    -

    Oljeblanding:

    1,5 dl olivenolje

    2-3 fedd hvitløk

    1 ts timian

    1 ts rosmarin

    1 ts basilikum

    1 ts oregano

     -

    Slik gjør du:

    Smuldre gjær rett i bakeblandingen og tilsett honning, salt og chillipulver. Tilsett vann og elt deigen først i 8 minutter i mikser med elteklo, deretter 2 minutter på hurtig hastighet.

    Dekk en stor langpanne med bakepapir og fordel deigen utover. Dypp fingrene i olje for så å bruke fingrene til å stikke hull i deigen.

    Hev i 40 minutter over varmt vann med klede over. Slå oljeblandingen over, kvern salt over deigen og pynt med hele oliven. Stekes på 200°C i 20 minutter.

Foto: Gry Ringset   |  Design: www.lucas.no

Kontakt: post@naturligglutenfritt.no | 928 85 724

Kontakt: post@naturligglutenfritt.no

928 85 724

Foto: Gry Ringset   |  Design: www.lucas.no