Gry Ringset er kunstneren og gründeren som startet  www.naturligglutenfritt.no i 2016. Etter 20 års eksperimentering med glutenfri bakst, ønsket hun å lage et inkluderende tilbud for alle, fra den mest sensitive cøliaker til de som tåler det meste. Mat som et sosialt samlingspunkt skal være til glede for alle.

Med et dypdykk i historien fant hun sin inspirasjon i naturlig glutenfrie pseudokorn, frø og korn som opprinnelig ble brukt av indianere, afrikanere og europeere. Felles for dem var at de opprinnelig ble brukt for sin næringsrikhet. De er derfor et viktig innslag i den glutenfrie kosten for å kunne gjøre vårt daglige brød sunnere. Det er med stor glede hun tilbyr denne økologiske serien med naturlig glutenfrie, mel og bakeblandinger av steinmalt kvalitet, med lite salt og uten kunstige tilsetningstoffer.

Bakeren Kim Christoffersen er den snille og nysgjerrig grunnleggeren av Den Gode Baker, som går nye veier med godt bakehåndverk for å oppnå det ypperste av god bakst. Med sin bakgrunn i industrien, fikk han nok av tilsetningstoffer og halvfabrikata, hoppet av og startet opp sitt økologisk bakeri hvor han kverner sitt eget mel, har spelt og grandevann som sitt spesialområde og bruker den tiden det tar til baksten er klar.

I 2016 begynte samarbeidet med Naturlig Glutenfritt i Den Gode Baker´s glutenfrie bakeri, med en serie bakevarer  laget av bakeblandingene fra Naturlig Glutenfritt. Denne serien holder en glutenfrihet under 5 ppm i alle ledd i fra jord til ferdig glutenfri bakst på ditt bord.

Håndverksbakeriet Den Gode Baker er en av Norges  største leverandører av økologiske bakervarer og har du firma, kan du bestille den glutenfrie økoloøkolologiskegiske serien direkte fra Den Gode Baker ordre@dengodebaker.no

Jobbhuset  er  en bedrift hvor trivsel og arbeidsglede står i sentrum. Dette er arbeidsplassen som  tar mål av seg til å bidra til utvikling og økt livskvalitet og hjelper folk inn i arbeidslivet.

På Jobbhuset finner du unike mennesker i arbeid, som gjør sitt aller beste, for sine oppdragsgivere og samarbeidspartnere.

Her blir melet pakket om fra 16 kg sekker til poser på 563 g i som tilsvarer et brød eller et brett med rundstykker. Lokalene melet pakkes i brukes kun til Naturlig Glutenfritt sine mel og blandinger.

Shipton Mill er den største økologiske møllen i England som er kjent for sitt steinmalte mel av ypperste kvalitet. Denne kvaliteten tilbyr de også i sin glutenfrie mølle. De glutenfrie råvarene hentes i områder i verden det ikke vokser glutenholdige korn. Frø, ris, kikerter og pseudokorn males til mel og blandes til bakeblandinger med strenge rutiner og måles til under 5 ppm.

Grunnleggeren Jo Lister, hadde sine forbilder i «Arts and Crafts movement»; hvor kvalitet og godt håndverk sammen med harmoni med naturen er grunnpilarene i bedriften. «Good bread needs time to rise…   That´s what we need – slower food, not faster».

Langt uti havgapet på Sunnmøre dyrker Tango Seaweed bu- og sukkertare  av høy matkvalitet. Dette er en ny næring under oppbygging, og med disse modige gründerne, blir det nye sunne «saltet» tilgjengelig for den glutenfrie baksten.

De norske tangtradisjonene går helt tilbake til Vikingtiden hvor tang ble brukt både som basismatvare og på tokt. Mineralene og vitaminene i taren ga vikingene  både styrke og stamina, mens i vår tid har taren funnet veien inn på det moderne nordiske kjøkken.

Vigdis Rosenkilde solgte det hun eide og dro til Latin-Amerika for å realisere sjokoladedrømmen. Nå er hun sertifisert kakao- og sjokoladesmaker, og leter seg frem i jungelen til den aller beste kakaoen på ulike kakaoplantasjer. Sjokoladene er produsert etter økologiske prinsipper, men er ikke sertifisert enda. Disse to sjokoladene er produsert gluten- og melkefritt i alle deler av prosessen fra kakaobønne til ferdig pakket sjokolade. Ved å kjøpe kakaoen direkte fra bonden sikrer Vigdis kvaliteten, bonden får en rettferdig pris, og du får den beste sjokoladen.

De to sjokoladene som selges i nettbutikken inneholder kun to ingredienser; kakaobønner og sukker. Det blir de fleste overrasket over da sjokoladen smaker av frukt, blomster og nøtter. - Et resultat av førsteklasses kakaobønner. Akkurat som vin. I selve emballasjen kan du  lære om prosessene fra kakaofrukt til sjokoladeplate. De aller fleste elsker sjokolade uten å vite hvordan sjokolade lages, så dette er smakfulle, etiske og lærerike sjokoladeplater. Veldig fine gaver.

Grønn budtjeneste i Oslo

Naturlig Glutenfrittt har den glede å tilby «grønn» bud-tjeneste med Brings nye satsningsområde med sykkel og El-biler i Oslo.

Bor eller jobber du innenfor ring 2 + Skøyen, Marienlyst og Myrens Verksted, kan du fra 1. juli bestille varene dine rett hjem eller på jobb, varene leveres med sykkel eller el-bil på dagtid. Bor du innenfor ring 2 og ønsker varene levert på kveldstid, er denne tjenesten ikke garantert grønn før om et 1/2 år.

Bor du utenfor ring 2 Ring 2,  Bærum, Oppegård, Lørenskog, Asker, Ski eller Skedsmo, får du levert varene på kveldstid med budtjeneste. Denne er ikke pr. i dag «grønn», men bilparken vil i løpet av 1/2 års tid bli erstattet med elektriske biler.

For levering i Oslo innenfor ring 2 + Skøyen, Marienlyst og Myrens Verksted, Under 5 kg: 124,-, under 50 kg: 149,- (eks moms).

For levering i Oslo: 130,-, Bærum, Oppegård og Lørenskog: 180,-, Asker, Ski og Skedsmo: 250,- (eks. moms).

Bestilling senest tirsdag kveld, for utlevering onsdag dagtid  eller onsdag kveld.

Bring sin klimanøytrale servicepakke

Om du bor i Sandvika eller Sandnes, sender jeg ut bestillinger i med Bring sin klimanøytrale servicepakke (2 - 36 kg) eller med «pakke i postkasse» (under 2 kg).

Du kan også få kjøpt bakeblandingene og/eller produktene i disse butikkene:

Røtter, St. Hanshaugen, Oslo

Røtter, Nesodden

Røtter, Frogner, Oslo

Røtter, Grünerløkka, Oslo

Den Gode Jord, Bjølsen, Oslo

Frogner helsekost, Oslo

Landhandleriet, Makrellbekken, Oslo

Smelters Mathus, Bærum Verk

Meny, Sandvika Storsenter

Life, Colosseum, Oslo

Life, Foodstore, Grünerløkka, Oslo

Jacobs på Holtet, Oslo

Eidsfoss Landhandel, Eidsfoss

Høvdinghallen, Hadeland Glassverk

Solihøgda tursenter

dyrket.no

Foto: Gry Ringset   |  Design: www.lucas.no

Kontakt: post@naturligglutenfritt.no | 928 85 724

Gry Ringset er kunstneren og gründeren som startet  www.naturligglutenfritt.no i 2016. Etter 20 års eksperimentering med glutenfri bakst, ønsket hun å lage et inkluderende tilbud for alle, fra den mest sensitive cøliaker til de som tåler det meste. Mat som et sosialt samlingspunkt skal være til glede for alle.

Bakeren Kim Christoffersen er den snille og nysgjerrig grunnleggeren av Den Gode Baker, som går nye veier med godt bakehåndverk for å oppnå det ypperste av god bakst. Med sin bakgrunn i industrien, fikk han nok av tilsetningstoffer og halvfabrikata, hoppet av og startet opp sitt økologisk bakeri hvor han kverner sitt eget mel, har spelt og grandevann som sitt spesialområde og bruker den tiden det tar til baksten er klar.

Jobbhuset  er  en bedrift hvor trivsel og arbeidsglede står i sentrum. Dette er arbeidsplassen som  tar mål av seg til å bidra til utvikling og økt livskvalitet og hjelper folk inn i arbeidslivet.

Shipton Mill er den største økologiske møllen i England som er kjent for sitt steinmalte mel av ypperste kvalitet. Denne kvaliteten tilbyr de også i sin glutenfrie mølle. De glutenfrie råvarene hentes i områder i verden det ikke vokser glutenholdige korn. Frø, ris, kikerter og pseudokorn males til mel og blandes til bakeblandinger med strenge rutiner og måles til under 5 ppm.

Langt uti havgapet på Sunnmøre dyrker Tango Seaweed bu- og sukkertare  av høy matkvalitet. Dette er en ny næring under oppbygging, og med disse modige gründerne, blir det nye sunne «saltet» tilgjengelig for den glutenfrie baksten.

Om du bor i Sandvika eller Sandnes, sender jeg ut bestillinger i med Bring sin klimanøytrale servicepakke (2 - 36 kg) eller med «pakke i postkasse» (under 2 kg).

Kontakt: post@naturligglutenfritt.no

928 85 724

Foto: Gry Ringset   |  Design: www.lucas.no