Den Gode Baker

Kim Christoffersen er bakeren som hadde fått nok av tilsetningstoffer og halvfabrikata, hoppet av og startet å jobbe i det økologiske bakeriet i Camphill-landsbyen på Vidaråsen.

Etterhvert startet han opp sitt eget bakeri i Den Gode Landhandel i Sandefjord med en visjon om hva godt bakehåndverk dreide seg om. I dag har Den Gode Baker 17 ansatte og er en av Norges største leverandører av økologiske bakevarer.

Den Gode Baker bruker den tiden det tar, stresser aldri deigen, steker helt ferdig og pakker når temperaturen er den rette. Spelt er deres spesialområde og de kverner sitt eget korn og baker kun med nykvernet mel. De mener at nykvernet mel er som nykvernet kaffe og er best og mest næringsrik når den er fersk. I tillegg bruker de Grandevann som innebærer at vanlig kranvann passerer en lukket beholder med informasjonsvann for å endre vannets indre struktur, som mange mener tilfører vannet helsefremmende egenskaper.

I 2011 åpnet Kim et eget glutenfritt bakeri. I 2016 ble et spesielt møte med Kim, Den Gode og snille baker og Naturlig Glutenfritt, starten på ett unikt samarbeid om en serie med bakevarer som skulle være like glutenfrie som de var økologiske. Det er en sjeldenhet å finne en så profesjonell og flink baker som også byr på sin kunnskap og deler den. En baker som er villig til å gå nye veier, og bidra sterkt til dette idealistiske prosjekt for å lage et inkluderende tilbud for alle som lever på en gluten- og melkefri diett.

De glutenfrie melene er hentet fra områder i verden hvor det kun dyrkes glutenfrie sorter. Møllen har strenge krav for å unngå krysskontamnasjon og garanterer en glutenfrihet under 5 ppm. Den norske råvareleverandøren til bakeriet, kvalitetssjekker at råvarene som brukes i dette prosjektet er helt glutenfrie og pakkes i lokaler hvor det kun er glutenfrie råvarer. I bakeriet følges strenge rutiner for å unngå krysskontaminering, hvor de bruker egne arbeidsklær og baker rett i engangsformer som ett ledd i kvalitetsikringen. De ferdige produktene testes til slutt med Elisa Essay test for å sikre en glutenfriheten under 5 ppm.

Knekkebrødet kan bestilles i nettbutikken

Har du firma kan de bestilles direkte hosDen Gode Baker: ordre@dengodebaker.no

Besøk oss på facebook

Foto: Gry Ringset   |  Design: www.lucas.no

Kontakt: post@naturligglutenfritt.no | 928 85 724