Anbefalte bøker om cøliaki og kosthold

Marit Kolby

Hva og når skal vi spise? 

Frisk forlag 2022

Marit Kolby har bachelorgrad i matvitenskap og mastergrad i ernæringbiologi, og jobber som høyskolelektor og forsker ved Oslo Nye Høgskole. Hun er utrettelig formidler av ny ernæringskunnskap gjennom vitenskapelige tidsskrifter, aviser og nettsteder, podkaster og andre sosiale medier, og har etablert seg som en frittalende og nytenkende stemme i den offentlige ernæringsdebatten.

Denne gleder jeg meg til å lese. Den tar opp mange temaer som jeg også er opptatt av som økologisk mat, tilsetningstoffer og kanskje rådene kan være med å dempe betennelsene, når man har det sånn.

Shelley Case

Gluten Free, The Definitive Resource Guide

Case Nutrition Consulting, Inc.

Shelly Case har bachelorgrad i ernæringsfysiologi, en grad i forskning og utvikling og er en ledende ernæringekspert på cøliaki og glutenfri diett. Hun er medlem av Medical Advisory Board i Celiac Disease Foundation i USA og Professional Advisory Council i Canadian Celiac Association.

Shelley har blitt omtalt på radio og TV inkludert NBCs Today -show, CBC, CTV og Global TV, i tillegg til ofte sitert i store trykte medier som Wall Street Journal, WebMD, National Post, Globe and Mail, Food Business News, Chatelaine og Canadian Living. Hun er en populær foredragsholder og holder presentasjoner på medisinske, ernærings-, cøliaki-, matindustri- og landbrukskonferanser over hele Nord-Amerika.

Shelleys bestselgende bok er sterkt anbefalt av helsepersonell, cøliakiorganisasjoner, forbrukere og næringsmiddelindustrien.

Dette er en bok jeg har hatt mye glede av gjennom årenes løp. Jeg har brukt den som en oppslagsbok. Den er informativ når det gjelder innhold av vitaminer og mineraler i matvarer, ingredienser og mel som kan brukes i den glutenfrie bakst og oppskrifter. Litt eksotisk fra ett norskt perspektiv. For de som skal reise til Canada er den også informativ utifra hvor du kan finner glutenfri mat.

Niru Kumra

Indisk mat på norske fat

Holm & Tangen forlag

Magien i det indiske kjøkken

Cappelen Damm

Niru  Kumra kom til Norge som åtteåring og har jobbet med indisk mat i over 15 år. Hun er utdannet ved Østfold distriktshøgskole og har jobbet som konsulent i både offentlig og privat næringsliv som konsulent og prosjektleder. I bøkene forteller hun om magien som oppstår når man blander smaksrike og fargesterke indiske krydder og råvarer.  Hun har satt sammen oppskrifter som er tilpasset norske ganer. For mange cøliakere er hun et kjent navn da hun har holdt mange kurs i indisk matlagning for cøliakere og andre nordmenn, og vært gjest i flere TV-programmer.

For vår familie har hun reddet mang en kosekveld med sine indiske sauser, pandam og chutney. Dette er inspirerende og fargeglade bøker, og inspirerer til glutenfri matglede som kan spises av alle. 

^