Baketilbehør og andre produkter

Jeg selger også produkter fra andre produsenter som jeg bruker i mine oppskrifter. Produktene er like glutenfrie og økologiske som mine produkter.

 

Butaredryss fra Tango Seaweed

Gluten- og melkefri sjokolade

 

Butaredyss fra Tango Seaweed

Litt nysgjerrig på hva tare har med bakst å gjøre?

Tare er det sunne alternativet til salt når du skal bake. Dryss av butare er godt egnet som salterstatning i brøddeigen og passer godt i Naturlig glutenfritt sine bakeblandinger som har et svært lavt saltinnhold. Med butaredryss i deigen kan du møte WHO´s anbefaling med mindre salt i maten med kaliumklorid istedenfor natriumklorid … samtidig som du får litt ekstra umami-smak med på kjøpet.

Butare (alaria esculenta) fra Norge er rik på naturlige mineraler som kalsium, magnesium, jod, jern, zink og kalium, vitaminene C og B. NB! Anbefalt mengde av butare i ett brød er 4g, da tare er en svært rik jodkilde. Les mer under fanen; Forskning; «om tang og tare i kosten»..

Næringsinnhold: Butare; Protein (% tørrvekt) 9-20,  Fett (%) 1-2, Karbohydrater (%) 46, Kalsium (ppm) 11670, Kalium (ppm) 7.4, Magnesium (ppm) 8960, C-vitamin (ppm) 100 – 500, Vitamin B12 (ppm) 50 •,Vitamin B6 (ppm) 62 , Vitamin B1 (ppm) 5.5 , Jod (ppm) 165 , Jern (ppm) 126

Produktet er sertifisert økologisk, er VEGANSK og GLUTENFRITT under 5 ppm.

Kan inneholde spor av skalldyr og bløtdyr.

Butaredryss kan bestilles i nettbutikken

Vigdis Rosenkilde sjokolade, Echarate 70 %

Chuncho-kakao vokser langs den frodige og eventyrlige vakre område ved Urubamba-elven i øvre del av Amazonas. Vigdis  har startet flere spennende samarbeid der. Ta deg tid til å nyte den smaksrike Chuncho sjokoladen laget av den ettertraktede fermentert urkakaoen som har smaksnoter av røde bær, fiol og gråpære. Smaksnotene er ikke ingredienser, men naturlige smaker fra kakaoen.

Ingredienser: Kakao fra Echarate og rørsukker.

Næringsinnhold pr. 100 g: Energi 2519 kJ/602 kcal, fett 41,8 g - hvorav mettede fettsyrer 25,1 g, karbohydrater 47,2 g - hvorav sukker 36,9 g, kostfiber 5,3 g, protein 8,1 g, salt 0,04 g.

Kan inneholde spor av nøtter og peanøtter. Minst 70% kakao. Oppbevares tørt og svalt.

Produsert etter økologiske prinsipper (ikke sertifisert økologisk), VEGANSK OG GLUTENFRITT under 5 ppm.

Laget i Peru.

Echarate sjokolade sjokolade kan bestilles i nettbutikken

 

Vigdis Rosenkilde sjokolade, Piura med kakaonibs 70 %

Denne fantastiske kakaoen har smaksnoter av sitrus og tørket frukt, samt karamell og nøtter. Smaksnotene er ikke ingredienser, men naturlige smaker fra kakaoen. Akkurat som vin. Piura Blanco kakao har en høy andel av hvite kakaobønner og er en av verdens mildeste kakaosorter og har deilige knasende innslag av nibs. Kakaoen er kjøpt av bonden Elias Cruz i Piura, nord i Peru.

Emballasjen er  laget av resirkulert papir med tekstur, og i emballasjen kan man lære om prosessene fra kakaofrukt til sjokoladeplate.

Ingredienser: Kakao fra Piura, sukker, kakaofett og kakaonibs. Kan inneholde spor av nøtter og peanøtter.

Næringsinnhold pr. 100 g: Energi 2416 kJ/578 kcal, fett 37,9 g, hvorav mettede fettsyrer 24,8 g, Karbohydrater 51,4 g, hvorav sukker 37,4 g, Kostfiber 5,7 g, protein 7,7 g, salt 0,14 g

Produsert etter økologiske prinsipper (ikke sertifisert øologisk) Vegansk og glutenfri under 5 ppm.

Laget i Peru.

Piura sjokolade kan bestilles i nettbutikken

Foto: Gry Ringset   |  Design: www.lucas.no

Kontakt: post@naturligglutenfritt.no | 928 85 724

Kontakt: post@naturligglutenfritt.no

928 85 724

Foto: Gry Ringset   |  Design: www.lucas.no